Köp och Sälj

2013-03-29 @ 10:00:00
Tjäna pengar på dina gamla möbler som du tröttnat på och så blir miljön glad också. IKEA har ett samarbete med Blocket och så här skriver IKEA:
 
Släng inte dina gamla IKEA möbler! Ge dem istället ett nytt hem så blir många glada, inte minst miljön! På Livet Hemma kan du sälja och köpa begagnade IKEA möbler. Lägg upp din annons så visas den både här och på Blocket. Dessutom kan du se alla Blocket-annonser med IKEA möbler här på Livet Hemma. Och är du IKEA FAMILY medlem annonserar du gratis!
 
Klicka här för att komma till hemsidan!
 

Uppvärmning

2013-03-25 @ 10:00:00
Du missade väl inte Earth Hour i lördags? Själv släckte vi lamporna här hemma och tog en långpromenad. Tittade efter nedsläckta hem medan vi promenerade. Flera satt med tända ljus men sen fanns det även de som hade det helt tänt. Hade lust att knacka på och fråga om de visste om att det var Earth Hour.
 
Det största delen av hushålls energiförbrukning går till uppvärmning. Hela 60 % faktiskt. Vill du minska ner på den siffran och antalet kWh så kommer här några råd:
 
  • Nu när solen börjar skina under dagarna kan du låta värmen från den skina in genom husets fönster och på så sätt värma ditt hem.
  • Har du golvvärme så använd den sparsamt.
  • Modernisera värmesystemet i ditt hem. Ersätt gamla element med nyare som har elektriska termostater.
  • Mät temperaturen på de olika rummen i ditt hem. Stäng dörrar till kalla rum så att kylan inte sprider sig och täta runt dragiga fönster och ytterdörrar.

 


Earth Hour

2013-03-22 @ 10:00:00
IMORGON, lördag, är det dags i år igen!
 
 
Under Earth Hour förra året släckte mer än varannan svensk  lamporna. Genom att släcka ljuset  under denna timme visar över hundra miljontals människor världen över sitt engagemang för miljön. Det är en signal som visar att klimatfrågan bör tas på allvar. Världens beslutsfattare måste inse att något måste göras.
 
Att släcka lamporna är ett försök att leva lite grönare i vardagen. Vilket ju även är det som jag förespråkar i den här bloggen. Det lilla gör också skillnad.
 
Så var med du också. Släck lamporna imorgon och sitt och kura med dina nära och kära runt värmeljus istället.
 
Ha det bra!
 

Walk In Town

2013-03-18 @ 10:00:00

Snubblade över en hemsida med bara miljövänliga kläder! Här under kan du läsa företagets filosofi:

 

Walk In Town grundades av far och son, Leif & Joakim Fröberg, under 2011. Detta med en stark vilja att designa, ta fram och erbjuda miljövänliga och etiskt omsorgsfulla produkter. Vår grundidé består av att ta tillvara på geografiskt och socialt närstående resurser. Med andra ord vill vi använda oss av sådant vi har inom räckhåll för att bidra till en bättre miljö, på vårt sätt.

 

Istället för att låta processen utgå från det vi ska producera, låter vi processen vara vägvisaren för vilka produkter vi vill ta fram. På det sättet har vi redan innan vi sätter igång full kontroll över vilka material vi kommer att använda samt hur produktionen kommer se ut.

 

Med vårt egenmyntade begrepp ”Lovecally”, en fusion mellan orden ”Love” och ”Locally”, vill vi förtydliga och sprida vårt budskap till omvärlden. Att genom rätt val i hela produktionskedjan ta vårt ansvar i strävan för en bättre värld. Vårt mål är därför att erbjuda varmt omsorgsfulla, alltid miljövänliga produkter.

 

I våra kläder använder vi i huvudsak ekologisk bomull och bambu.

 

HÄR hittar du deras hemsida!


Lertvål

2013-03-15 @ 10:00:00
Jag har funderat och googlat runt en del på hur man på ett miljövänligt sätt kan tvätta håret. Det är ju enkelt att få tag på och handla shampoo men det är inte det bästa alternativet. Hemsidan NoPoo är en hemsida för de som strävar efter att använda färre kemikalier i vardagen. Där finns det metoder som kallas för NoPoo-metoder som du gärna får kolla in.
 
Själv har jag inte tagit mig tid att prova metoden. Däremot klickade jag mig in på en annan hemsida - webbutiken Bodystore! I deras webbshop hittar du produkter inom hälsokost, skönhet, livsmedel och träning. De fokuserar dessutom på ekologiska produkter.
 
Lertvål
 
Jag såg att det fanns en så kallad lertvål som jag kände att jag vill prova på. Det är ett shampoo av ren och mineralrik lera. Men såg att den inte fanns i lager! Bara att vänta. Inte så farligt dyr heller och att döma av kommentarerna så är de som köpt den övervägande positiva till produkten.
 

Vårsol!

2013-03-11 @ 10:00:00
Nu är det så soligt ute att jag faktiskt vågar påstå att våren är här! I alla fall i Stockholmsområdet där jag sitter och skriver. Det är härligt att sitta i solen efter flera månader med grå himmel, men vårsolen är förrädisk. Den kanske inte alltid är så varm men den är däremot stark. Om du vill ta hand om din hud är solskydd ett enkelt och effektivt sätt. Låt UV-skydd vara en del av din hudvård.
 
Ett ekologiskt val är solskyddet Juice Beauty SPF 30 Mineral Moisturizer.
 
Huvudingredienser:
  • Titandioxid - Solskyddsmedel med UVA- och UVB-skydd utan kemiskt filter
  • Ekologiska växtoljor från solros, avokado och jojobakorn - Rik på essentiella fettsyror
  • Ekologisk juice av vit druva och granatäpple
  • Täpper inte igen porerna

Barnrum som görs om

2013-03-06 @ 13:43:19
Barn är som känt känsliga för bland annat kemikalier och därför kan det vara smart att tänka till lite extra när det kommer till att göra om i ett barnrum.
 
Här kommer några råd:
  • Använd helst naturliga material
  • Välj svanenmärkt målarfärg
  • Se till att golven inte innehåller plasten PVC. Lägg t.ex. linoleum- eller trägolv.
  • Låt rummet stå i några veckor innan barnet flyttar in i sitt nyrenoverade rum.
  • Vädra regelbundet
 

Nyckelhålet

2013-03-06 @ 12:48:40

Produkter Olika sorters livsmedel

Livsmedelsverkets symbol nyckelhålet finns till för att du som konsument ska kunna välja hälsosammare livsmedel. Nyckelhålsmärkta livsmedel ska uppfylla ett eller fler av dessa krav i jämförelse med andra livsmedel av samma typ:

  • mindre och/eller nyttigare fett
  • mindre socker
  • mindre salt
  • mer kostfibrer och fullkorn

Varför du bör äta nyckelhålsmärkt
Eftersom din livsstil påverkar din hälsa. Genom att röra på dig regelbundet och genom att välja nyckelhålsmärkt förbättrar du enkelt dina matvanor vilket kan bidra till att du mår bättre både nu och i framtiden.

De producenter som använder nyckelhålsmärkningen ansvarar för att reglerna följs.

Vill du veta mer? Klicka in på denna sida!


Svensk fågel

2013-03-02 @ 10:00:00

 

Produkter
Kyckling och kalkon

Studier har visat att många föredrar svensk kyckling och nu kan du enkelt hitta den i affären genom märkningen som funnits på all svensk kyckling och kalkon ifrån Svensk Fågel sedan 2006.

När du ser en produkt som är märkt med Svensk Fågel vet du att kycklingen är kläckt, uppfödd, slaktad och förädlad i Sverige, samt att köttet är fritt från salmonella. Sen eftersom mindre utsläpp av växthusgaser släpps ut under tillverkningen av svensk kyckling än importerad märks varan även med texten Klimatsmart.


RSS 2.0