Smarta råd för hållbar klädkonsumtion

2012-11-24 @ 13:59:00
Minska konsumtionen av nyproducerade kläder:

Klädbytardag
Samla vänner och bekanta och be dem ta med kläder de inte längre använder. Sen är det bara att börja byta kläder med varandra. Alla tjänar på det, samtidigt som ni har roligt tillsammans!
 
Tvätta miljövänligt
Tvätt sliter på plaggen så tvätta bara när det behövs.

I många fall räcker det med att vädra kläderna, och jeans ska du tvätta så sällan som möjligt. Helst ska de tvättas i max 30 grader även om det står att de klarar varmare temperaturer. Köper du ett par nya jeans kan du vänta ett halvår med att tvätta dem. Vilket både gynnar miljön och dessutom slits jeansen snyggare. Två flugor i en smäll !
 
Redesign
Detta är för dem som vill ha unika plagg och som väljer kvalité framför nytt. Har du tröttnat på ett plagg eller sitter det fel? Ta fram symaskinen och sätt igång med att göra om och förbättra! Du kan kombinera olika kläder och något nytt skapas.
 
Låna kläder
Att låna kläder av familj och vänner gör att du både spar pengar och hjälper miljön. Än en gång slår du två flugor i en smäll.
 
Efterfråga miljövänligt
Butikerna vill sälja det som kunderna efterfrågar. Om efterfrågan ökar kommer utbudet att öka och du får fler kläder att välja mellan!
 
 
Second Hand och ärvda saker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0