Minska Matsvinnet

2012-12-09 @ 22:22:00
Var femte matkasse som bärs hem hamnar i sopporna. Den miljöpåverkan som sker under matens väg från jord till bord sker alltså helt i onödan om maten ändå slängs.
 
Här är mina tips på hur du kan minska matsvinnet:
  • Duka med små tallrikar och glas. Då lägger du inte upp mer än du orkar.
  • Rensa i kylskåpet med jämna mellanrum och laga den mat med kortast datum.
  • Ha en hylla med varor som ska ätas först.
  • Ha kallare i kylen så håller maten längre - t.ex. + 5 grader.
  • "Bäst före" är bara en garanti, ingen regel.
  • Använd frysen. Bananer kan t.ex. skivas för att senare användas i smoothie.
  • Gör matlådor av överbliven mat.
  • Lukta och smaka innan du slänger.
  • Förvara bröd i en plastpåse i rumstemperatur. Blir det sen torrt kan du stänka vatten på det, lägga det i en plastpåse och sedan mikra det i några sekunder. Voila, en känsla av nybakat!
  • Ha restfest!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0