Grönt är skönt
2013-01-22 @ 15:51:00
Att äta mer grönsaker och minska ner på mängden kött är det viktigaste du som konsument kan göra. Köttproduktion handlar naturligtvis inte bara om djurens livsvillkor, utan även resursslöseri, miljöförstöring och människans hälsa.
Några skäl till att minska ner på mängden kött:
- Vi skulle må bättre! Vegetarisk kost är bra för hälsan!
- Miljögift koncentreras i kött och fisk eftersom ju högre upp i näringskedjan maten är, desto fler miljögifter innehåller de.
- Köttproduktion är slöseri med mark och vatten
- Köttindustrin tränger undan växter och djur
- Kött- och fiskproduktionen slukar energi
Så vad kan du göra?
En bra början kan vara att införa en vegetarisk dag i veckan. Ärtor, bönor och linser kan ersätta kött då de innehåller mycket protein. Och glöm inte att välja ekologiska produkter!

Kommentarer
Trackback